Analiză: Topul creditelor online, de la cele mai rapide la cele greu de accesat

  • O analiză a principalelor instituţii financiare nebancare (IFN) din România a arătat cât de rapid poate obţine un român un credit online.
  • Rezultatele au arătat că un credit poate fi acordat în câteva minute sau în zeci de ore.
269 afișări
Imaginea articolului Analiză: Topul creditelor online, de la cele mai rapide la cele greu de accesat

Analiză: Topul creditelor online, de la cele mai rapide la cele greu de accesat

Echipa Volt a analizat 13 IFN-uri care oferă credite online şi le-a comparat din perspectiva întregului flux de creditare, pornind de la actele necesare pentru împrumut, completarea aplicaţiei de credit şi până la etapa finală, în care clientul primeşte banii în cont sau direct de la agent, acasă.

Timpul petrecut în aşteptarea ofertei poate varia de la puţin peste un minut, şi până la câteva zeci de ore, aşa cum este cazul IFN-urilor care au o abordare tradiţională, ce implică vizita agentului la domiciliu, sau un flux de creditare mai greoi.

Experţii au verificat şi cât de rapid se face transferul banilor, după aprobarea creditului. Transferul direct pe card asigură primirea banilor în câteva secunde sau minute, indiferent de oră şi de bancă, în timp ce opţiunea de virare a banilor în contul bancar este mai lentă, fiind condiţionată de mai mulţi factori. Cea mai lentă soluţie este primirea împrumutului la domiciliu.

Concluzia este că cel mai scurt proces de creditare a ţinut opt minute, iar cel mai lung s-a finalizat după 91 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici