Analiză ZF: Evoluţia preţului apartamentelor cu două camere din zonele semicentrale ale Capitalei

Analiză Ziarul Financiar. Evoluţia preţului apartamentelor cu două camere din zone semicentrale ale Capitalei: de la echivalentul a 5.000 de euro în ‘98, la circa 100.000 de euro, astăzi.

1032 afișări
Imaginea articolului Analiză ZF: Evoluţia preţului apartamentelor cu două camere din zonele semicentrale ale Capitalei

Un apartament cu două camere într-un cartier semicentral din Bucureşti, cum ar fi cartierul Vitan, costa în 1998, acum 25 de ani, echivalentul a aproximativ 5.000 de euro. Zece ani mai târziu, la debutul recesiunii, acelaşi apartament se vindea cu 120.000 de euro, acela fiind momentul în care piaţa rezidenţială a ajuns la vârf, după care a luat-o la vale.

În 2022, România a trecut din nou printr-o perioadă de vârf a pieţei, când preţul pentru un apartament de două camere a sărit de 90.000 de euro, iar astăzi, preţul trece de 100.000 de euro, deşi numărul celor dispuşi să cumpere a scăzut în contextul creşterii dobânzilor la creditele ipotecare.

În 25 de ani, preţul unui apartament cu două camere din Capitală a crescut de 20 de ori, însă Bucureştiul rămâne încă o capitală europeană cu preţuri mai mici la apartamente în comparaţie cu Praga sau Budapesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici