Ancheta privind Google Italia se extinde la nivelul grupului american

Autoritatea antitrust italiană extinde investigaţia împotriva Google Italia privind abuzul de poziţie dominantă pe piaţa căutărilor online, pentru a include şi grupul american Google, a anunţat, vineri, instituţia.

84 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind Google Italia se extinde la nivelul grupului american

Ancheta privind Google Italia se extinde la nivelul grupului american

Ancheta a fost deschisă după o sesizare a Federaţiei Italiene a Editorilor de Ziare privind excluderea din rezultatele generate de motorul de căutări online Google a publicaţiilor care refuzau publicarea de ştiri prin intermediul serviciului Google News.

"Având în vedere că din documentele strânse reiese că Google News Italia este condus de grupul Google (...) este necesar să extindem investigaţia aflată în desfăşurare şi la grup", se arată într-un comunicat al autorităţii antitrust.

Google are la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi prezenta poziţia în faţa autorităţii antitrust.

Purtătorul de cuvânt al Google Italia nu a fost disponibil pentru comentarii.

Publicaţiile din Italia consideră că apariţia materialelor, publicate pe propriile site-uri, pe pagina de internet a Google News le afectează capacitatea de a atrage vizitatori şi publicitate.

Autorităţile italiene au deschis ancheta în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene privind poziţia dominantă pe piaţă şi verifică dacă Google distorsionează piaţa publicităţii online.

Italia a deschis investigaţia în privinţa activităţilor din Italia ale motorului de căutare online Google, la sfârşitul săptămânii trecute, percheziţionând şi sediul din Milano al grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici