Angajaţii BMW organizează primele greve din ultimii 20 de ani

Angajaţii BMW din Marea Britanie au anunţat opt greve în perioada următoare, primele din ultimii 20 de ani, din cauza intenţiei companiei de a schimba schema de pensii, generând, astfel, îngrijorări legate de impactul Brexit asupra sectorului auo, potrivit Bloomberg.

439 afișări
Imaginea articolului Angajaţii BMW organizează primele greve din ultimii 20 de ani

Angajaţii BMW organizează primele greve din ultimii 20 de ani (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto)

Pentru a protesta faţă de o schimbarea a schemei de pensii, angajaţii organizează pe 19 aprilie prima grevă din cele opt anunţate la uzinele de producţie care fabrică maşini Mini şi componente în Cowley, Swindon şi Hams Hall, a transmis sindicatul miercuri. Aceasta ar fi prima acţiune de acest tip de la fabricile BMW din Marea Britanie, de când compania a preluat controlul asupra producătorului Mini, Rover, în 1994.

Grevele sunt anunţate pe fondul unei dispute desfăşurate timp de luni de zile, iar premierul britanic, Theresa May, începe negocierile cu Uniunea Europeană pe tema ieşirii Marii Britanii din blocul european. Locurile de muncă din industria producătoare de maşini sunt în pericol în contextul în care companiile sunt îngrijorate de faptul că barierele comerciale ar putea creşte costurile.

Producătorul auto intenţionează să renunţe la schema de pensii din prezent, ceea ce va afecta 7.600 de angajaţi BMW din Marea Britanie.

Compania cu sediul în Munchen exportă din Marea Britanie vehicule şi componente în valoare de aproape 2,4 miliarde de lire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici