Angajaţii Gărzii de Mediu, în GREVĂ de avertisment, fiind nemulţumiţi de salarii

Angajaţii Gărzii de Mediu din ţară vor fi în grevă de avertisment, miercuri, între orele 14.00-16.00, timp în care aceştia nu vor desfăşura activităţile specifice şi nu vor lucra cu publicul, fiind nemulţumiţi de salarii.

564 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Gărzii de Mediu, în GREVĂ de avertisment, fiind nemulţumiţi de salarii

Angajaţii Gărzii de Mediu, în GREVĂ de avertisment, fiind nemulţumiţi de salarii (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Greva de avertisment are loc între orele 14.00-16.00. În acest timp, nu se vor desfăşura activităţile specifice gărzii de mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat al gărzii de mediu la nivel naţional.

Angajaţii Gărzii de Mediu sunt nemulţumiţi de nivelul salarizării, Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu transmiţând că ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a promis că susţine egalizarea salariilor, între salariaţii gărzii de mediu şi cei ai gărzii forestiere, având deopotrivă atribuţii de monitorizare, inspecţie şi control.

"Câştigul mediu net la Garda Naţională de Mediu este de 1.513 lei, grila de salarizare pentru un debutant fiind de 1.065 lei net iar pentru un comisar superior cu o vechime în muncă de 20 de ani, salariul net fiind de 2.117 lei, venit mult prea mic faţă de volumul, calitatea şi complexitatea muncii noastre, la pregătirea şi profesionalismul dovedit de nenumărate ori, neputându-ne asigura un trăi decent, fiind cu mult sub salarizarea celorlalte instituţii de control şi nu numai. Astfel, considerăm că este imperios necesar modificarea grilei de salarizare a personalului Gărzii Naţionale de Mediu, prin acordarea nivelului de salarizare aferent funcţiilor din cadrul Gărzilor Forestiere", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, remis miercuri MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici