ANIF: 2008 va fi secetos şi se impune irigarea unor suprafeţe agricole

Anul 2008 va fi un an foarte secetos, potrivit prognozelor meteorologice şi hidrologice, astfel încât se impune irigarea unor suprafeţe agricole importante, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Nicolae Mărăcine.

40 afișări
Imaginea articolului ANIF: 2008 va fi secetos şi se impune irigarea unor suprafeţe agricole

ANIF: 2008 va fi secetos şi se impune irigarea unor suprafeţe agricole (Imagine: Mediafax Foto)

Mărăcine a spus că prognoza pe acest an realizată de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie arată că la începutul lunii iunie seceta va afecta sudul şi sud-estul ţării, zonă în care se şi află 98 la sută din amenajările de irigaţii.

"Aceste terenuri vor fi expuse primele la această secetă care dacă se perpetuează mai mulţi ani la rând deşertul este gata", a spus Mărăcine.

Potrivit sursei citate, prognoza anunţă că în toată zona de Sud, Lunca Dunării, Dobrogea şi până pe Dealurile Vasluiului va fi o secetă aspră.

Preşedintele ANIF a precizat că seceta se va extinde spre Subcarpaţi şi în mord, dar şi într-o parte din zona Banatului.

Nicolae Mărăcine a spus că în aceste zone trebuie să se intervină cu irigaţii, dar şi cu refacerea zonelor de protecţie.

El a explicat că există o strategie naţională de combatere a deşertificării şi diminuarea efectelor secetei în care ANIF are de realizat măsuri concrete alături de alte instituţii şi ministere. Astfel s-a luat în studiu recrearea şi plantarea perdelelor de protecţie ale unor zone sau oraşe, iar în Constanţa, Călăraşi şi Galaţi există un program pilot pentru refacerea perdelelor de protecţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici