ANRE a acordat Distrigaz Sud licenţă pentru furnizarea de electricitate

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, joi, solicitarea Distrigaz Sud pentru acordarea licenţei de furnizare a energiei electrice, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii distribuitorului de gaze.

69 afișări
Imaginea articolului ANRE a acordat Distrigaz Sud licenţă pentru furnizarea de electricitate

ANRE a acordat Distrigaz Sud licenţă pentru furnizarea de electricitate

"ANRE a acordat licenţa joi", a afirmat reprezentatul biroului de presă al Distrigaz Sud, George Carpov.

Oficialii Distrigaz Sud nu au oferit informaţii suplimentare, dar au adăugat că proprietarul companiei, grupul francez Gaz de France, vinde, pe lângă gaze, şi electricitate pe pieţele pe care este prezent.

"Pe piaţa energiei există tendinţa ca marile companii energetice să furnizeze ambele forme de energie. (...) Obţinerea unei licenţe de furnizare de electricitate, constituie un prim pas al Distrigaz Sud către elaborarea unei oferte de energie electrică pentru clienţii săi", potrivit unui comunicat al companiei.

Gaz de France a anunţat în mai multe rânduri că este interesat să devină companie integrată de electricitate şi gaze în România şi să deruleze proiecte de construcţie a unor unităţi de producere a energiei.

Grupul francez a preluat de la statul român participaţia majoritară la Distrigaz Sud în anul 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici