ANRE a operaţionalizat platforma de raportare şi monitorizare a pieţei gazelor naturale

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat marţi că a operaţionalizat platforma de raportare şi monitorizare a pieţei gazelor naturale, care va permite operatorilor să depună rapoarte în timp scurt şi ANRE să monitorizeze în timp real fluxul de gaze.

165 afișări
Imaginea articolului ANRE a operaţionalizat platforma de raportare şi monitorizare a pieţei gazelor naturale

ANRE a operaţionalizat platforma de raportare şi monitorizare a pieţei gazelor naturale

„ANRE a operaţionalizat o platformă digitală avansată care permite monitorizarea sectorului energetic şi care oferă companiilor din piaţa de energie posibilitatea de a urca informaţii în timp real, ceea ce aduce o scădere a birocraţiei şi o mai mare rapiditate în analizarea datelor de către noi”, arată George Niculescu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Platforma a fost construită şi operaţionalizată în conformitate cu Metodologia de monitorizare a pieţei Gazelor Naturale.

„Această platformă oferă mai multe avantaje. În primul rând, ANRE oferă servicii care se bazează pe un sistem digital avansat în care se utilizează cele mai noi tehnologii care stau la baza unei platforme uşor de utilizat, care permite operatorilor din industria gazelor naturale să raporteze datele necesare conform cerinţelor ANRE. În al doilea rând, creşte eficienţa în procesul de raportare, astfel încât se reduce timpul şi efortul necesar pentru întocmirea şi depunerea rapoartelor. Astfel, operatorii se pot concentra mai mult pe activităţile lor principale. În al treilea rând, creşte capacitatea de monitorizare în timp real a fluxului comercial de gaze naturale, pornind de la producţie/import, furnizare, înmagazinare, transport şi distribuţie”, explică Niculescu.

Conform acestuia, platforma a fost dezvoltată exclusiv cu resurse interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici