ANRE a suspendat o serie de licitaţii pe piaţa de energie

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat joi o decizie privind suspendarea până la data de 10 august 2017 a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal.

156 afișări
Imaginea articolului ANRE a suspendat o serie de licitaţii pe piaţa de energie

Ca urmare a acestei decizii, achiziţia de către furnizorii de ultimă instanţă a energiei electrice furnizate la tarife de tip Componenta de piaţa concurenţială ȋn trimestrul III 2017 se va face ȋn aceleaşi condiţii ca şi achiziţia energiei electrice furnizate clienţilor eligibili ai operatorului economic care prestează serviciul de furnizare de ultimă instanţă, respectiv de pe toate pieţele centralizate administrate de Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale S.C. OPCOM SA.

„Apreciem că măsurile adoptate vor contribui la reducerea impactului preţurilor energiei pe piaţă asupra tarifelor plătite de clienţii finali beneficiari de serviciu universal”, arată ANRE.

Măsura de suspendare a organizării sesiunilor de licitaţii simultane cu preţ descrescător pe piaţa centralizată pentru serviciul universal (PCSU) s-a impus ca urmare a volumului limitat al ofertelor indicative rezultate până la data prezentei, prin aplicarea etapelor de desfăşurare a proceselor pe PCSU pentru sesiunea de licitaţie aferentă trimestrului III 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici