Ansola: Bulgaria, mai bine poziţionată decât România pentru a depăşi criza economică

Bulgaria ar putea fi mai bine poziţionată decât România pentru a depăşi criza economică actuală, a declarat reprezentantul Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România şi Bulgaria, Juan Fernandez Ansola, pentru publicaţia Sofia Echo.

26 afișări
Imaginea articolului Ansola: Bulgaria, mai bine poziţionată decât România pentru a depăşi criza economică

Ansola: Bulgaria ar putea fi mai bine poziţionată decât România pentru a depăşi criza economică

Principalele diferenţe dintre cele două ţări sunt că România va trebui să reducă deficitul bugetar într-o perioadă de declin economic, în timp ce autorităţile de la Sofia au constituit "în mod inteligent" rezerve în ultimii ani şi menţinut un control strict asupra cursului de schimb, a adăugat Ansola.

"Politicile economice ale celor două ţări sunt destul de diferite. Bulgaria are un curs de schimb fix şi surplus fiscal, în timp ce România are un curs liber al leului şi un deficit bugetar mare", a precizat oficialul FMI.

Cursul liber al leului şi deficitul bugetar al României vor fi testate de criza economică, consideră reprezentantul FMI.

Astfel, Bulgaria dispune acum de spaţiu de manevră, a spus el.

FMI a anunţat, la începutul lunii februarie, că România ar putea avea o creştere economică negativă în 2009, în contextul scăderii exporturilor, înăspririi condiţiilor de creditare pentru firme şi gospodării, şi al perspectivelor privind declinul consumului şi investiţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici