Anunţ despre situaţia taxelor. Ciolacu vorbeşte despre o redimensionare a impozitelor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. El pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

3803 afișări
Imaginea articolului Anunţ despre situaţia taxelor. Ciolacu vorbeşte despre o redimensionare a impozitelor

Anunţ despre situaţia taxelor. Ciolacu vorbeşte despre o redimensionare a impozitelor

„Sunt mai multe măsuri fiscale pe care trebuie să le prezentăm până pe 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte ca viitorul buget de stat. Rămân la părerea că în zona preţurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare şi ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi şi poate nu am fi ajuns la această inflaţie”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că trebuie făcută o analiză până pe 1 iunie.

„S-a îmbunătăţit colectarea şi noul şef al ANAF chiar a luat o perspectivă bună. Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să avem o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, adaugă liderul PSD.

Întrebat dacă mai susţine introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „în continuare, cu deductibilităţile necesare”.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea şi toate ţările dezvoltate, ori încercăm să ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, conchide Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
taxe,
impozite

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici