Anunţul oficial al traseului autostrăzii Bucureşti-Ploieşti va dubla preţurile terenurilor

Preţurile terenurilor de-al lungul traseului viitoarei autostrăzi Bucureşti - Ploieşti se vor mări în următorul an de două, trei sau chiar mai multe ori, în funcţie de zona în care sunt poziţionate, potrivit analiştilor imobiliari.

1 afișare
Imaginea articolului Anunţul oficial al traseului autostrăzii Bucureşti-Ploieşti va dubla preţurile terenurilor

Anunţul oficial al traseului autostrăzii Bucureşti-Ploieşti va dubla preţurile terenurilor

"În acest an, preţurile terenurilor din zonele adiacente viitoarei autostrăzi vor creşte cu minim 50 - 100%, aşa cum s-a întâmplat în cazul fiecărui proiect de acest tip", susţine analistul imobiliar Radu Zilişteanu.

El crede că vor fi investitori care vor cumpăra sau au cumpărat deja terenuri chiar şi pe traseul viitoarei autostrăzi, pentru a fi despăgubiţi în urma exproprierii.

Reprezentanţii agenţiei imobiliare americane Coldwell Banker Affiliates of Romania spun că, oricum, previziunile pentru 2007 în ceea ce priveşte preţul terenurilor în România arată o creştere de 20-30%.

"Preţurile pentru terenuri în zona viitoarei autostrăzi au crescut de la începutul lui 2007 cu 50%-200%, în funcţie de amplasare" au arătat oficialii Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cel mai important rol în creşterea acestor preţuri îl va avea publicarea în detaliu al traseului viitoarei autostrăzi.

Directorul general al CNADNR, Mihai Grecu, afirmă că proprietarii de terenuri amplasate în zona nodurilor rutiere, unde vor fi amenajate puncte de asistenţă şi spaţii comerciale, vor profita de pe urma construcţiei autostrăzii, chiar dacă sunt la distanţe mai mari de autostradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici