AOL a angajat consilieri financiari pentru a studia o fuziune cu Yahoo!

Grupul american AOL vrea să se extindă prin achiziţii strategice şi a angajat consilieri financiari pentru a analiza o posibilă fuziune cu Yahoo!, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate discuţiilor.

28 afișări
Imaginea articolului AOL a angajat consilieri financiari pentru a studia o fuziune cu Yahoo!

AOL a angajat consilieri financiari pentru a studia o fuziune cu Yahoo!

Surse apropiate Yahoo! au declarat însă pentru Reuters că firma nu caută şi nu a primit oferte, şi nu se află în discuţii cu AOL.

Reprezentanţii AOL şi Yahoo! nu au fost disponibili pentru comentarii oficiale.

WSJ notează că AOL nu a înaintat încă o propunere către Yahoo!, dar consilierii financiari au prezentat grupului "idei" pentru o posibilă achiziţie.

Printre opţiunile analizate se numără fuziunea operaţiunilor online ale Yahoo! şi AOL şi vânzarea activelor din Asia ale Yahoo! pentru a recupera o parte din capital în folosul acţionarilor, scrie publicaţia americană. O altă idee ar presupune achiziţionarea operaţiunilor combinate de către un fond de capital privat care ar acorda dividende acţionarilor Yahoo!.

AOL studiază totodată alternative care nu presupun un acord cu Yahoo!.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici