Apartamentele din blocurile cu opt etaje sunt cele mai scumpe. Cât costă o locuinţă în blocurile din ţară

Preţurile locuinţelor ajung să fie cu până la 20% mai ridicate, în funcţie de numărul etajelor imobilului în care sunt amplasate, potrivit unei analize realizată luând în calcul apartamentele cu două camere din blocuri vechi cu patru, opt şi zece niveluri.

1584 afișări
Imaginea articolului Apartamentele din blocurile cu opt etaje sunt cele mai scumpe. Cât costă o locuinţă în blocurile din ţară

Apartamentele din blocurile cu opt etaje sunt cele mai scumpe. Cât costă o locuinţă în blocurile din ţară (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Portalul imobiliare.ro a analizat diferenţele de preţuri dintre apartamentele cu două camere aflate în blocuri vechi cu patru, opt şi zece etaje în principalele oraşe din ţară, inclusiv Bucureşti.

Rezultatele au arătat că diferenţele pe metru pătrat ajung până la 20% din preţ, cele mai scumpe fiind locuinţele din blocurile cu opt etaje.

În Bucureşti, preţul mediu afişat pentru un apartament cu două camere, amplasat într-un bloc cu opt etaje, construit după anul 1977, este de 1.390 euro/mp, cu 7% mai mare faţă de preţul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.298 euro/mp) şi cu 20% mai mare decât preţul mediu al unei locuinţe aflate într-un imobil cu zece etaje (1.159 euro/mp).

Apartamentele cu două camere din blocurile cu opt etaje rămân cele mai scumpe şi în cazul imobilelor construite înainte de 1977. În acest caz, preţul mediu afişat pentru un apartament cu două camere este de 1.225 euro/mp, cu 6% mai mult faţă de preţul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.155 euro/mp) şi cu 11,5% mai mult faţă de un apartament dintr-un imobil cu zece niveluri (1.099 euro/mp).

"Zonele cu cele mai multe anunţuri de vânzare în imobile cu opt etaje sunt Unirii (408 oferte), Vitan Mall (159) şi Dristor (156). Acestea sunt zone care beneficiază de acces facil către centrul oraşului, iar blocurile nu sunt foarte vechi", a declarat, într-un comunicat, Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.

În Braşov, preţul mediu afişat pentru apartamentele cu două camere din blocurile cu opt etaje este de 973 euro/mp, cu 10,8% mai mare faţă de preţurile apartamentelor din imobilele cu patru etaje (878 euro/mp) şi cu 10% mai ridicat faţă de preţurile locuinţelor din blocuri cu zece etaje (885 euro/mp).

Apartamentele din blocurile cu opt etaje sunt cele mai scumpe şi în Cluj-Napoca. Pentru un apartament cu două camere, preţul mediu afişat este de 1.034 euro/mp, cu 3,5% mai mult faţă de preţul locuinţelor din imobile cu patru etaje (999 euro/mp) şi cu 3,9% mai mult decât preţul apartamentelor aflate în blocuri cu zece niveluri (995 euro/mp).

În Constanţa, preţul mediu pentru un apartament cu două camere dintr-un bloc cu opt etaje este de 1.003 euro/mp, cu 5,2% mai mult faţă de preţul mediu pentru un apartament similar dintr-un imobil cu patru niveluri (953 euro/mp) şi cu 10,9% mai mult faţă de preţul mediu al unui apartament cu două camere dintr-un bloc cu zece etaje (904 euro/mp).

Pentru o locuinţă cu două camere amplasată într-un imobil cu opt niveluri în Timişoara, preţul mediu afişat este de 911 euro/mp, cu 16,2% mai mult faţă de preţul mediu al unui apartament dintr-un imobil cu patru etaje(784 euro/mp) şi cu 14,9% mai mult faţă de preţul unui apartament similar aflat într-un imobil cu zece niveluri (793 euro/mp).

Lansat anul 2000, www.imobiliare.ro are peste 23.000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici