Apple a lansat un magazin online pentru aplicaţii Mac, similar celui pentru iPhone

Apple a lansat, joi, un magazin online pentru aplicaţii destinate computerelor Mac, similar celui pentru aparatele iPhone, transmite Reuters.

48 afișări
Imaginea articolului Apple a lansat un magazin online pentru aplicaţii Mac, similar celui pentru iPhone

Apple a lansat un magazin online pentru aplicaţii Mac, similar celui pentru iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania americană speră să profite astfel de creşterea vânzărilor de aparate Macintosh, în condiţiile în care intenţionează să schimbe sistemul de comercializare a softurilor pentru computerele sale, prin centralizarea distribuţiei.

Magazinul Mac App, similar cu iPhone App Store şi conectat la conturile iTunes, a fost lansat joi, este disponibil în 90 de ţări şi oferă peste 1.000 de aplicaţii, gratuite şi contra cost.

Apple speră ca astfel să atragă noi dezvoltatori pentru aplicaţii Mac şi să simplifice accesul la programe care sunt cumpărate în prezent în format disc sau descărcate de pe site-uri, a declarat Phil Schiller, vicepreşedinte pentru marketing al companiei.

El a arătat că succesul iPhone App Store a depăşit toate aşteptările, dar a refuzat să facă estimări pentru magazinul Mac.

Ca şi în cazul iPhone, dezvoltatorii de aplicaţii Mac stabilesc preţul acestora şi obţin 70% din veniturile din vânzări, iar Apple păstrează 30%.

Achiziţiile sunt făcute prin intermediul conturilor iTunes ale utilizatorilor.

Apple va vinde şi softuri proprii prin acest magazin, care includ iLife şi Aperture.

Schiller a arătat că Apple va aplica standarde tehnice şi criterii pentru aprobarea aplicaţiilor Mac, similare cu cele pentru iPhone. De exemplu, compania nu va permite pornografia.

Apple deţine sub 5% din piaţa mondială a computerelor personale, dar este pe locul al treilea în funcţie de vânzări în Statele Unite şi se dezvoltă rapid, peste ritmul pieţei.

Compania a lansat magazinul iPhone la jumătatea anului 2008, care s-a dovedit un mare succes.

IPhone App Store oferă peste 300.000 de softuri, iar utilizatorii au descărcat până în prezent mai mult de şapte milioane de aplicaţii. Există totodată peste 40.000 de aplicaţii destinate iPad.

Toţi ceilalţi producători de aparate smartphone au înfiinţat propriile magazine destinate aplicaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici