Apple a revizuit un soft pentru a elimina stocarea prin iPhone a datelor privind locaţia clienţilor

Apple a lansat, joi, o versiune îmbunătăţită a unui soft, pentru eliminarea posibilităţii de colectare şi stocare prin iPhone şi iPad a datelor referitoare la locaţia utilizatorilor, respectându-şi astfel promisiunea făcută săptămâna trecută.

436 afișări
Imaginea articolului Apple a revizuit un soft pentru a elimina stocarea prin iPhone a datelor privind locaţia clienţilor

Apple a revizuit un soft pentru a elimina stocarea prin iPhone a datelor privind locaţia clienţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al Apple, Steve Jobs, aflat în concediu medical, a promis că Apple va modifica softul, în urma unui scandal privind monitorizarea deplasărilor clienţilor.

Noua versiune a aplicaţiei este disponibilă în magazinele iTunes şi apare automat atunci când este selectat un iPhone sau iPad.

Modificarea reduce capacitatea de stocare a datelor referitoare la locaţie şi elimină posibilitatea ca informaţii de acest tip să fie reţinute în iTune. De asemenea, aplicaţia permite ca iPhone şi iPad să nu mai colecteze astfel de date atunci când serviciul locaţii este închis.

Anunţul a avut loc înaintea unei audieri într-un comitet din Senatul american, referitoare la respectarea drepturilor la viaţă privată, programată pentru 10 mai.

Temerile legate de înregistrarea locaţiilor utilizatorilor prin aparatele iPhone şi iPad au apărut după ce doi programatori IT au prezentat o cercetare potrivit căreia iPhone face astfel de înregistrări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici