Apple are profit în creştere şi vânzări cu 16% mai mari la iPhone-uri, în ultimul trimestru

Apple a înregistrat vânzări şi profit în creştere în cel de-al patrulea trimestru fiscal, perioada iulie-septembrie, faţă de acelaşi interval din 2013, peste estimările analiştilor, pe fondul avansului de 16% al vânzărilor de iPhone-uri şi al încă unei scăderi a numărului de iPad-uri comercializate.

236 afișări
Imaginea articolului Apple are profit în creştere şi vânzări cu 16% mai mari la iPhone-uri, în ultimul trimestru

Apple are profit în creştere şi vânzări cu 16% mai mari la iPhone-uri, în ultimul trimestru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Venitul Apple a crescut cu 12% în ultimul trimestru al anului fiscal 2014 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 37,5 miliarde de dolari la 42,1 miliarde de dolari, în timp ce profitul a avansat de la 7,5 miliarde de dolari la 8,5 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al companiei.

Vânzările de iPhone-uri au contribuit în cea mai mare măsură la realizarea venitului din perioada iulie-septembrie, consemnând o creştere de 21%, la 23,6 miliarde de dolari, de la 19,5 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut. Numărul de unităţi vândute se ridică la 39,3 milioane, în urcare cu 16% prin comparaţie cu al patrulea trimestru al anului trecut şi peste estimările analiştilor, care au anticipat vânzarea a 38 de milioane de telefoane, potrivit Bloomberg.

Lansarea noilor modele de iPhone, iPhone 6 şi 6 Plus, la jumătatea lunii septembrie, a avut o contribuţie importantă la creşterea volumului vânzărilor din acest trimestru, Apple raportând comercializarea a aproximativ 10 milioane de unităţi în primul weekend după prezentarea produselor.

În schimb, vânzările de tablete au scăzut pentru al treilea trimestru consecutiv, la 12,3 miliarde de unităţi. Declinul din al patrulea trimestru din acest an este unul important, de 13%, faţă de aceeaşi perioadă din 2013, şi de 7% faţă de trimestrul anterior.

Livrările de Mac-uri, al treilea cel mai bine vândut produs al companiei, au înregistrat un avans important, de 21% faţă de al patrulea trimestru al anului trecut.

"Cu inovaţii uimitoare ale noilor noastre iPhone-uri, iPad-uri şi Mac-uri, precum şi ale sistemelor iOS 8 şi OS X Yosemite, ne îndreptăm spre sărbători cu cea mai puternică gamă de produse Apple", a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

Compania estimează un venit cuprins între 63,5 şi 66,5 miliarde de dolari pentru primul semestru din anul fiscal 2015, adică perioada octombrie-decembrie a acestui an.

La jumătatea lunii octombrie, Apple a prezentat noi versiuni de iPad-uri, iPad Air 2 şi iPad mini 3, mai subţiri şi cu senzori tactili, şi două noi modele de Mac-uri, cu ecrane îmbunătăţite şi procesoare mai rapide.

Anterior, în septembrie, Apple a lansat pe piaţă două modele de iPhone, iPhone 6 şi 6 Plus, cu ecrane mai mari, precum şi un smartwatch, care va fi disponibil în magazine începând cu anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici