Apple şi Samsung au depăşit Nokia în trimestrul al doilea în topul vânzărilor de smartphone-uri

Apple şi Samsung au pus capăt în trimestrul al doilea dominaţiei de 15 ani a Nokia pe piaţa smartphone, împingând producătorul finlandez până pe locul al treilea, potrivit unor rapoarte prezentate vineri de mai multe companii de cercetare de piaţă.

265 afișări
Imaginea articolului Apple şi Samsung au depăşit Nokia în trimestrul al doilea în topul vânzărilor de smartphone-uri

Apple şi Samsung au depăşit Nokia în trimestrul al doilea în topul vânzărilor de smartphone-uri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nokia a inventat conceptul de smartphone în 1996, cu modelul Communicator, însă inovaţiile aduse în ultimii ani pe această nişă de principalii rivali şi declinul constant al propriilor vânzări a trimis compania de pe primul loc direct pe cel de-al treilea în trimestrul doi.

Apple a vândut în perioada analizată 20,3 milioane de iPhone-uri, deşi modelul de actualitate iPhone 4 este mai vechi de un an. În mod normal, succesul unui astfel de telefon nu durează atât de mult.

Analiştii estimează că Samsung a vândut 19 milioane de smartphone-uri în trimestrul al doilea, cu mult peste cele 16,7 milioane comercializate de Nokia, datorită cererii uriaşe pentru telefoane cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

"Portofoliul Galaxy al Samsung s-a dovedit foarte poular, în special modelul de top S2 cu Android", a declarat un analist al Strategy Analytics.

Strategy Analytics estimează că piaţa smartphone a crescut în trimestrul al doilea, ca volum al vânzărilor, cu 76% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

ABI Research sunt mai precauţi, calculând o creştere de numai 62%.

Piaţa telefoanelor mobile în general a crescut cu 11,3% în aceeaşi perioadă, la 365,4 milioane de unităţi vândute, potrivit IDC.

Creşterea pieţei telefoanelor a încetinit faţă de primul trimestru, când a fost înregistrat un avans de 16,8%, din cauza scăderii volumului vânzărilor modelelor simple, de bază, pentru prima dată în ultimele şapte trimestre. Evoluţia negativă a fost determinată de reducerea cheltuielilor de consum.

Strategy Analytics estimează că piaţa telefoanelor mobile a ajuns la 361 milioane de unităţi în trimestrul al doilea.

Media estimărilor analiştilor contactaţi anterior de Reuters plasează vânzările de telefoane din această perioadă la 374 de milioane de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici