Apple testează un ceas inteligent, din sticlă curbată în jurul încheieturii mâinii

Apple testează un dispozitiv inteligent în formatul unui ceas de mână, fabricat din sticlă curbată în jurul încheieturii, potrivit unor surse apropiate companiei.

556 afișări
Imaginea articolului Apple testează un ceas inteligent, din sticlă curbată în jurul încheieturii mâinii

Apple testează un ceas inteligent, din sticlă curbată în jurul încheieturii mâinii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceasul inteligent" din benzi desenate şi filme cu spioni care au precedat era smartphone, purtat de personaje precum Inspector Gadget sau James Bond, este aproape de realitate, notează publicaţia americană New York Times.

Apple testează astfel de dispozitive la sediul din Cupertino, California, produsul experimental fiind bazat pe sistemul de operare iOS, potrivit surselor citate.

Contactaţi de NYT, reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze informaţiile.

Presupusa existenţă a unui astfel de prototip lasă loc pentru numeroase întrebări, de la cât de inteligent va fi aşa-numitul smart watch până la cât va costa.

"Cum va arăta? Va fi dotat cu asistent vocal? Va avea software de navigare, oferind instrucţiuni proprietarului pieton? Va putea primi mesaje text? Va putea monitoriza starea de sănătate sau activitatea de zi cu zi a utilizatorului? Cât va costa? Oare directorul general al Apple, Timothy Cook, poartă unul chiar acum, şoptindu-i dulci nimicuri? Un astfel de ceas ar putea fi folosit şi pentru efectuarea de plăţi mobile", speculează New York Times.

Anul trecut, compania americană Corning, care produce sticla rezistentă Gorilla Glass regăsită pe multe modele de smartphone-uri şi tablete, inclusiv iPhone, a anunţat că a depăşit obstacolele tehnice în calea dezvoltării sticlei flexibile, care se poate îndoi precum o foaie de hârtie fără să se rupă.

Pete Bocko, directorul de tehnologie al Corning care a lucrat la proiectul sticlei flexibile Willow Glass, a declarat pentru NYT că materialul poate fi manipulat în jurul unui obiect cilindric, precum încheietura unei mâini.

El avertizează însă că adaptarea tehnologiei ar putea fi dificilă în practică, deoarece mişcările corpului uman sunt greu de anticipat.

Principalul competitor al Apple în arena mobilă, Google lucrează deja la computere care pot fi purtate în loc de accesorii vestimentare. Compania speră că ochelarii Google vor genera 3% din veniturile anuale până în 2015. Grupul japonez Olympus pregăteşte de asemenea gadget-uri care pot fi purtate ca accesorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici