ArcelorMittal Polonia va concedia 1.000 de angajaţi

ArcelorMittal va concedia 1.000 de angajaţi la combinatele siderurgice pe care le deţine în Polonia, ca urmare a scăderii puternice a cererii, decizia reprezentând o deviere de la politica globală a grupului, de a nu renunţa la locuri de muncă din zona producţiei de oţel.

65 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal Polonia va concedia 1.000 de angajaţi

ArcelorMittal Polonia va concedia 1.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Concedierile au devenit necesare după declinul acut al cererii", a declarat preşedintele companiei, Gregor Muenstermanna, citat de agenţia IANS, preluată de portalul IBNLive.com.

ArcelorMittal Polonia a depus deja o cerere, la oficiul polonez al forţelor de muncă, pentru concedieri la combinatul Dobrowa Gornicza, potrivit oficialului.

"Cererea de oţel produs la această fabrică a scăzut cu 10% numai în octombrie", a arătat Muenstermanna.

Săptămâna trecută, grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel la nivel global, a anunţat că va reduce până la 9.000 de locuri de muncă în întreaga lume, respectiv circa 3% din totalul personalului, însă a precizat că niciunul din angajaţii din zona producţiei de oţel nu va fi concediat.

Concedierile din Polonia sunt în sectorul producţiei, iar divizia poloneză a grupului se pregăteşte pentru condiţii economice din ce în ce mai dificile care vor conduce, potrivit lui Muenstermanna, la noi reduceri de personal.

Grupul ArcelorMittal este prezent şi în România, unde deţine patru combinate siderurgice, la Galaţi, Hunedoara, Roman şi Iaşi, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.

ArcelorMittal Galaţi a anunţat, miercuri, că va recurge la liste de disponibilizări voluntare, fiind vizate în acest sens diviziile combinatului care nu participă în mod direct la procesul de producţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici