ArcelorMittal promite UE să nu facă noi restructurări în Europa până în luna iunie

Grupul ArcelorMittal şi-a asumat miercuri mai multe angajamente în faţa Comisiei Europene, între care şi cel de a nu face noi restructurări în Europa înaintea prezentării de către instituţia UE a unui plan de susţinere a industriei siderurgice.

211 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal promite UE să nu facă noi restructurări în Europa până în luna iunie

ArcelorMittal promite UE să nu facă noi restructurări în Europa până în luna iunie (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"ArcelorMittal aşteaptă să analizeze planul european pentru sectorul oţelului, care va fi lansat în iunie, şi confirmă că nu va face noi restructurări faţă de cele anunţate deja", se arată într-un comunicat al producătorului siderurgic.

Potrivit grupului, Europa are nevoie de un plan ambiţios în favoarea industriei oţelului, cu măsuri şi acţiuni concrete, care să plaseze sectorul de profil în cea mai bună poziţie pentru a se adapta la noua realitate a regiunii, cu o cerere cu 30% sub nivelul din 2007.

"În cazul în care situaţia se va înrăutăţi, vom lua legătura cu Comisia Europeană", a avertizat ArcelorMittal, care cere guvernelor şi sindicatelor să contribuie într-o manieră constructivă la elaborarea planului destinat siderurgiei.

Comisarul pentru Industrie Antonio Tajani s-a întâlnit marţi cu directorul general al ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.

"ArcelorMittal şi-a luat trei angajamente. Fabricile din Florange (estul Franţei) şi Liege (Belgia) nu vor fi închise, va avea loc o reducere a capacităţii, însoţită de un plan de investiţii de 180 de milioane de euro pentru unitatea franceză şi de circa 140 de milioane de euro pentru cea belgiană, iar uzinele vor fi specializate în produse de înaltă tehnologie pentru industria auto sau a ambalajelor", a arătat Tajani.

Angajaţii de la Florange şi Liege afectaţi de reducerea capacităţii vor avea posibilitatea, voluntar, să fie redistribuiţi la alte fabrici ale ArcelorMittal, a explicat oficialul european. 

Tajani ceruse săptămâna trecută ArcelorMittal să amâne decizia de a închide fabrici în Europa, pentru a aştepta planul CE, dar grupul a respins iniţial solicitarea. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici