ArcelorMittal vrea să majoreze cu 86 mil.euro capitalurile producătorilor de ţevi din Roman şi Iaşi

Compania ArcelorMittal Tubular Products Holding, acţionarul majoritar al producătorilor de ţevi ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO) şi ArcelorMittal Tubular Products Iaşi (TPRO), intenţionează să majoreze capitalurile companiilor cu suma totală de 370 milioane lei (86 milioane euro).

283 afișări
Imaginea articolului ArcelorMittal vrea să majoreze cu 86 mil.euro capitalurile producătorilor de ţevi din Roman şi Iaşi

ArcelorMittal vrea să majoreze cu 86 mil.euro capitalurile producătorilor de ţevi din Roman şi Iaşi(Imagine: www.arcelormittal.com)

Capitalul social al ArcelorMittal Tubular Products Roman, acum de 36,11 milioane lei, ar urma să crească cu 292,1 milioane lei, la 328,2 milioane lei.

Pentru ArcelorMittal Tubular Products Iaşi injecţia de capital ar urma să fie de 78 milioane lei, de la 162,9 milioane lei la 241 milioane lei.

Cele două operaţiuni vor fi discutate în AGA, programată pentru 26 ianurie, potrivit unor comunicate transmise de cele două companii Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

ArcelorMittal Tubular Products Holding, înregistrată în Olanda, controlează 69,7% din titlurile ArcelorMittal Tubular Products Roman şi 96,3% din acţiunile ArcelorMittal Tubular Products Iaşi.

Cele mai recente tranzacţii cu titlurile ArcelorMittal Tubular Products Roman au fost derulate la BVB miercuri, la preţul de 1,516 lei pe unitate, cotaţie la care compania are o capitalizare de aproximatiuv 22 milioane lei (5,1 milioane euro).

Ultima tranzacţie cu acţiunile ArcelorMittal Tubular Products Iaşi a avut loc la 2 noiembrie, la preţul de 0,84 lei pe unitate. La această cotaţie compania are o capitalizare de 54,7 milioane lei (12,7 milioane euro).

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, deţine în România, pe lângă cei doi producători de ţevi, şi două combinate siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara. La acestea se adaugă operatorul portuar Romportmet Galaţi şi divizia românească a ArcelorMittal Construction.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici