Argumente pro şi contra pentru investiţiile în companii care acordă dividende

Companiile care acordă dividende permit investitorilor să obţină niste surse de venit anual, un fel de rentă, pe care acesta o poate prefera, mai ales dacă valoarea dividendului este una consistentă în comparaţie cu valoarea de piaţă a firmei, de pe urma căruia poate obţine uneori randamente care întrec dobanda anuală oferită de bănci, informează Ziarul Financiar.

103 afișări
Imaginea articolului Argumente pro şi contra pentru investiţiile în companii care acordă dividende

Argumente pro şi contra pentru investiţiile în companii care acordă dividende (Imagine: Mediafax Foto)

Totuşi, puţine au fost cazurile anul acesta când randamentul dividendelor au depăşit dobanda pe un an la bancă, în primul rând din cauza profiturilor mici înregistrate de companii în anul de criză 2009.

"Cât timp companiile au o strategie coerentă nu exclud niciuna din variante. Au fost cazuri fără sens anul acesta în care companiile au anunţat că dau dividende şi apoi că fac majorare de capital cu cash. Nu cred că un investitor este nefericit dacă primeşte dividende, dar randamentele la dividende au fost anul acesta foarte mici. Puteai să pierzi sau să câştigi într-o zi din variaţia acţiunilor mai mult decât cât puteai obţine din dividende", spune Ioana Tănase, directorul casei de brokeraj EFG Securities.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici