Arpechim: Oltchim va prelua o parte dintre angajaţi, dacă va cumpăra petrochimia

Conducerea Arpechim Piteşti le-a comunicat, luni, angajaţilor care au protestat în faţa sediului companiei că Petrom poartă negocieri cu Oltchim pentru vânzarea activităţii de petrochimie de la Arpechim, iar dacă tranzacţia va fi realizată o parte dintre salariaţi vor fi preluaţi de Oltchim.

188 afișări
Imaginea articolului Arpechim: Oltchim va prelua o parte dintre angajaţi, dacă va cumpăra petrochimia

Câteva sute de salariaţi ai Arpechim protestează la sediul companiei (Imagine: Mediafax Foto)

Aproximativ 300 de salariaţi ai rafinăriei Arpechim Piteşti au protestat, luni, în faţa sediului companiei, nemultumiţi că patronatul a decis ca o parte dintre angajaţii unităţii să fie transferaţi, din 15 decembrie, la o firmă privată care urmează să funcţioneze pe platforma chimică.

Oamenii se tem că după acest transfer o parte dintre ei şi-ar putea pierde locurile de muncă, iar cei care vor rămâne vor primi salariile diminuate, fără sporuri.

Protestatarii spun că cei 600 de salariaţi care vor pleca de la Arpechim la Petrochemicals Arges SRL vor să îşi păstreze drepturile salariale dobâdite prin contractul colectiv de muncă pe anul 2008, referitoare la sporurile salariale şi la cele 15 salarii compensatorii în valoare de câte 30.000 de lei pe care le-ar putea primi la disponibilizare.

Cei 600 de salariaţi care urmează sa fie regrupaţi în noua societate sunt de la secţia de piroliză, livrare şi distribuire mărfuri şi polietilenă de înaltă şi joasă presiune.

Petrom a concentrat activităţile de petrochimie de la Arpechim, una dintre cele două unităţi de rafinare ale companiei, într-o firmă denumită Petrochemical Argeş, principalul furnizor de materii prime al Oltchim.

Petrom poartă negocieri cu Oltchim privind vânzarea activităţii de petrochimie de la Arpechim către combinatul chimic şi doreşte o realizare cât mai rapidă a tranzacţiei, în situaţia în care compania din Râmnicu Vâlcea va obţine finanţarea necesară.

Oltchim, companie deţinută de stat, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, a anunţat vineri că vrea să contracteze un credit de maxim 100 de milioane de euro, în principal pentru preluarea activităţii de petrochimie de la Arpechim, împrumutul urmând să fie garantat cu active şi contracte de export ale combinatului chimic.

Compania Petrom nu este dispusă să aloce fonduri pentru modernizarea Arpechim, dar îşi propune să opereze în continuare rafinăria.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici