ASF: Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare va fi înjumătăţită

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis diminuarea cu 50% a cotei aplicate asupra veniturilor obţinute de brokerii de asigurare, de la 0,2% la 0,1%, măsura urmând să intre în vigoare la 1 octombrie 2017, potrivit unui comunicat transmis de instituţie.

145 afișări
Imaginea articolului ASF: Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare va fi înjumătăţită

ASF: Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare va fi înjumătăţită

Consiliul ASF a decis, în şedinţa din data de 30 august, diminuarea cu 50% a cotei aplicate asupra veniturilor obţinute de brokerii de asigurare, prin modificarea prevederilor regulamentului 16/2014 privind veniturile ASF.

„Decizia vine în sprijinul dezvoltării şi reaşezării sectorului asigurărilor, în contextul în care vedem deja primele efecte pozitive ale pachetului legislativ, care a introdus principii noi pe această piaţă”, a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea.

„Apreciem că această decizie contribuie, în mod evident, la consolidarea rolului pe care îl are activitatea de intermediere în piaţa de asigurări din România. Măsura adoptată este una proactivă, ce se circumscrie strategiei ASF de susţinere şi de consolidare a pieţei asigurărilor şi de creare a premiselor de creştere a gradului de satisfacţie a asiguraţilor, inclusiv prin reducerea costurilor de intermediere", a afirmat vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, responsabil de sectorul asigurări-reasigurări.

Modificarea Regulamentului 16/2014 va fi publicată în Monitorul Oficial, informează ASF.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici