Asociaţia Providerilor vrea să dezvolte platforma de interconectare a reţelelor de servicii de Internet

Asociaţia Naţională a Internet Service Providerilor din România (ANISP) vrea să dezvolte platforma naţională de interconectare a reţelelor de servicii de Internet şi să participe la elaborarea unui nou cadru de reglementare în comunicaţii.

26 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Providerilor vrea să dezvolte platforma de interconectare a reţelelor de servicii de Internet

Asociaţia Providerilor vrea să dezvolte platforma de interconectare a reţelelor de servicii de Internet (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Platforma de interconectare a reţelelor de servicii de Internet (RoNIX) va fi dezvoltată atât prin conectarea a noi membri, cât şi prin instalarea de noi noduri şi legături, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

RoNIX este principalul proiect realizat de ANISP începând cu anul 2001.

Acesta constă în realizarea unei reţele naţionale de noduri de InterneteXchange, la care se conectează reţelele furnizorilor de servicii Internet din România şi din alte ţări pentru a face schimb de trafic. Reţeaua a fost gândită să se dezvolte în faze succesive, prin instalarea în mai multe locaţii din ţară. Printre avantajele platformei se numără reducerea costurilor furnizorilor şi implicit ale clienţilor, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Alte obiective ale asociaţiei sunt stabilirea, inclusiv prin proceduri de autoreglementare, a principiilor de colaborare între actorii pieţei de comunicaţii şi servicii electronice, dezvoltarea parteneriatului cu MCSI, ANCOM şi alte asociaţii din domeniu.

"Actuala etapă de consolidare a liberalizării pieţei de comunicaţii electronice este critică, luând în considerare tehnologiile de ultimă oră. (...) ANISP va oferi suport instituţiilor publice pentru a asigura un cadru favorabil de dezvoltare sectorului serviciilor de comunicaţii electronice şi a reduce la minimum toate potenţialele disfuncţionalităţi ale acestui proces", arată asociaţia în comunicat.

ANISP a fost înfiinţată în anul 2001, pentru promovarea intereselor furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, inclusiv Internet, şi are în prezent 39 de membri activi.

Din 2009 ANISP face parte din EuroISPA, o organizaţie a asociaţiilor de profil din statele europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici