Atât de gravă este criza economică încât Mexicul şi-a vândut avionul prezidenţial. Cu cât l-a dat şi cui l-a vândut?

Avionul prezidenţial din Mexic a fost vândut guvernului din Tadjikistan pentru suma de 92 de milioane de dolari. Aparatul a ajuns luni la noii săi proprietari, potrivit BBC.

4392 afișări
Imaginea articolului Atât de gravă este criza economică încât Mexicul şi-a vândut avionul prezidenţial. Cu cât l-a dat şi cui l-a vândut?

AP Photo

Avionul de lux nu era folosit de mexicani. Preşedintele mexican López Obrador a făcut din vânzarea avionului Boeing 787 Dreamliner una dintre promisiunile sale de campanie, numindu-l un „simbol al exceselor guvernelor anterioare”. Demersurile au început în urmă cu patru ani, dar toate încercările au eşuat.

Avionul a fost cumpărat în 2012 de preşedintele mexican Felipe Calderón pentru suma de 218 milioane de dolari. A fost folosit apoi de următorul preşedinte Enrique Peña Nieto. Actualul preşedinte López Obrador a promis că nu va pune niciodată piciorul în avion şi a folosit zboruri comerciale de când a preluat funcţia.

Avionul a decolat din California, unde fusese depozitat, şi a ajuns în capitala Tadjikistanului, Duşanbe, luni dimineaţa. Aparatul de zbor are un interior luxos, inclusiv un dormitor prezidenţial şi finisaje din marmură şi mahon. Avionul a fost modificat pentru a transporta doar 80 de pasageri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici