Austria a naţionalizat Bank Medici din cauza schemei piramidale a lui Madoff

Frauda de 50 de miliarde de dolari de care este acuzat consilierul pentru investiţii Bernard Madoff, fost preşedinte al Nasdaq, a generat prăbuşirea unei bănci austriece, Bank Medici, naţionalizată după pierderi de circa trei miliarde de dolari cauzate de schema piramidală, potrivit Financial Times.

25 afișări
Imaginea articolului Austria a naţionalizat Bank Medici din cauza schemei piramidale a lui Madoff

Austria a naţionalizat Bank Medici din cauza schemei piramidale a lui Madoff

Viena a plasat banca în administrare specială, iar Bank Medici este prima instituţie financiară care necesită ajutor guvernamental în urma fraudei derulate de Madoff pe parcursul ultimului deceniu.

Bank Medici avea o expunere de maximum 3,6 miliarde de dolari pe firma de asset management a lui Madoff şi a anunţat că va contesta decizia guvernului de a o naţionaliza.

Compania a arătat că expunerea nu reprezintă automat o pierdere netă, iar clienţii nu riscă să-şi piardă banii, din moment ce Bank Medici nu este o bancă comercială.

"Condiţiile legale care ar justifica naţionalizarea nu există", a declarat avocatul băncii, Andreas Theiss.

Bank Medici consideră că plasarea sub administraţie specială reprezintă "o încălcare a legii".

Citeşte şi

Austria a numit un administrator în conducerea Bank Medici după scandalul Madoff

Fost preşedinte al Nasdaq, arestat pentru fraudă

Frauda fostului şef Nasdaq provoacă pierderi imense în Elveţia

Cazul fostului preşedinte al Nasdaq generează pierderi în întreaga lume

Cazul fostului preşedinte al NASDAQ, investigat de agenţi FBI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici