Automobilele din România, cu 1,8% mai ieftine decât cele din UE

Preţurile medii ale automobilelor comercializate în România sunt mai mici cu 1,8% faţă de preţurile medii ale maşinilor la nivelul Uniunii Europene, iar în Bulgaria nivelul este inferior cu 2,9%, potrivit unui raport realizat de Comisia Europeană (CE) pentru prima jumătate a anului.

1 afișare
Imaginea articolului Automobilele din România, cu 1,8% mai ieftine decât cele din UE

Automobilele din România, cu 1,8% mai ieftine decât cele din UE

Statul din UE cu cele mai ridicate preţuri la automobile este Slovacia, care a devansat liderul anterior al clasamentului, Cehia.

La polul opus se plasează Danemarca, unde preţurile medii ale maşinilor sunt cu 5,6% mai reduse decât următoarea clasată, Finlanda, şi cu 0,7% mai mici decât în Lituania.

În România, cel mai mic indice al preţurilor maşinilor, în raport cu un nivel european minim stabilit la 100%, a fost consemnat în cazul modelului Citroen C5, iar cel mai ridicat în cazul automobilului Alfa Romeo, cu un indice de 127,7%.

În medie, preţurile automobilelor au scăzut în noile state membre, în timp ce la alte produse au crescut.

Printre noile state membre în care a avut loc o reducere a preţurilor maşinilor se numără Slovacia, Slovenia şi România, în timp ce în Polonia au stagnat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici