Autorităţile americane au confiscat nouă bănci falimentare

Autorităţile americane au confiscat nouă bănci aflate în faliment, cu active în valoare de 18,4 miliarde de dolari şi depozite de 15,4 miliarde de dolari, cea mai amplă măsură de acest tip efectuată într-o singură zi, de la declanşarea crizei financiare.

22 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane au confiscat nouă bănci falimentare

Bursa din New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul total al băncilor care au dat faliment în SUA în 2009 a ajuns la 115, cel mai ridicat nivel anual consemnat din 1992, iar analiştii consideră că procesul va continua.

Printre băncile ale căror active au fost preluate de stat la sfârşitul acestei săptămâni se află şi California National Bank din Los Angeles, al cărei faliment a fost al patrulea ca mărime, în acest an.

Cea mai mare instituţie financiară care a dat faliment în actuala criză a fost Washington Mutual, care, la data declarării incapacităţii de plată, în septembrie 2008, avea active de 307 miliarde de dolari.

Cele nouă bănci, deţinute de FBOP Corp, grup privat din Illinois, au fost preluate de U.S. Bancorp, specializată în cumpărarea de active ale băncilor falimentare.

Activitatea acestor bănci va continua să se desfăşoare normal, în perioada de interimat, ele urmând să opereze ulterior sub brandul U.S. Bank, deţinut de U.S. Bancorp, a declarat Roberta Valdez, purtător de cuvânt al Federal Deposit Insurance Corp, care a ajutat la transferul activelor.

Printre băncile afectate se află Cal National, cea mai are dintre cele nouă, în funcţie de numărul de sucursale.

U.S. Bancorp operează o reţea de peste 770 de sucursale în Illinois, Arizona şi California.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici