Autorităţile nu au luat nicio măsură economică în cele trei luni de guvernare

Preşedintele UGIR-1903, Ioan Corâci, a declarat, miercuri, că autorităţile nu au luat nicio măsură economică în cele trei luni de când sunt la guvernare, iar plata datoriilor restante nu poate fi considerată o astfel de măsură.

41 afișări
Imaginea articolului Autorităţile nu au luat nicio măsură economică în cele trei luni de guvernare

Preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR - 1903) a transmis miercuri o scrisoare deschisă autorităţilor prin care solicită adoptarea cu preponderenţă a măsurilor economice şi mai puţin a unora sociale, astfel încât să asigure sursele bugetare.

"Suntem cu adevărat îngrijoraţi că în planul executiv al economiei Guvernul nu a luat nicio măsură în cele trei luni de când este la guvernare. Nu putem considera măsuri economice plata datoriilor restante, este o întoarcere la normalitate. Statul şi guvernanţii trebuie să îşi ia în serios rolul de gestionar al economiei româneşti, orice dispută politică ar putea duce la agravarea situaţiei economice şi apropierea României de un punct în care costurile economice şi sociale să fie greu de suportat" a spus Corâci într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, dacă nu se iau măsuri imediate, România riscă să ajungă într-o situaţie foarte grea.

"Credem că există încă soluţii pentru a limita efectul crizei în România. Dar nu prin timp pierdut în Parlament se vor rezolva problemele, ci prin acţiuni concrete" a afirmat Corâci, referindu-se la programul de măsuri anticriză anunţat de premierul Emil Boc în această săptămână în Parlament.

Corâci consideră că măsurile anticriză propuse de Guvern sunt insuficiente şi nu sunt aplicate şi că Executivul ignoră punctul de vedere al patronatelor.

"Solicităm public implicarea neîntârziată a tuturor organismelor statului, a tuturor factorilor politici şi sociali pentru limitarea efectelor stării de criză economică din România, a evitării posibilului colaps al economiei româneşti cu consecinţe necuantificabile", afirmă Corâci.

Preşedintele UGIR-1903 a adăugat că între autorităţi şi partenerii sociali nu mai există niciun dialog.

"Noi am aflat de cel mai recent plan de măsuri anticriză prezentat de premierul Boc din presă, nu am fost consultaţi, şi trebuie să recunosc că nu am înţeles nimic din el", a precizat Corâci.

În acest context, el a adăugat că printre măsurile propuse de patronate Guvernului, şi care nu au fost rezolvate încă, sunt finanţarea economiei şi subvenţionarea agriculturii.

"Finanţarea economiei rămâne o problemă, nimeni nu a făcut nimic pozitiv, iar lucrurile se agravează", a spus Corâci.

În ceea ce priveşte subvenţionarea agriculturii, Corâci a arătat că producţia agricolă a României ar putea scădea la jumătate în acest an dacă nu sunt ajutaţi producătorii.

"O să murim de foame la toamnă dacă Guvernul nu va subvenţiona producătorii agricoli", a apreciat repezentantul UGIR-1903.

În acest sens, patronatul a transmis Consiliului Superior de Apărare al Ţării o scrisoare prin care face o analiză a crizei economice asupra agriculturii dacă nu se vor acorda subvenţii pentru îngrăşăminte.

"Neacordarea subvenţiilor pentru îngrăşăminte va avea ca efecte creşterea numărului de falimente în industria agricolă şi deci impulsionarea şomajului şi creşterea preţului la produsele alimentare de bază", se menţionează în scrisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici