AVAS a selectat firma AERO Vodochody pentru vânzarea Avioane Craiova

Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) va negocia cu firma AERO Vodochody vânzarea pachetului majoritar la Avioane Craiova, oferta companiei cehe ridicându-se la 16,3 milioane de euro, a anunţat miercuri instituţia.

107 afișări
Imaginea articolului AVAS a selectat firma AERO Vodochody pentru vânzarea Avioane Craiova

AVAS a selectat firma AERO Vodochody pentru vânzarea Avioane Craiova (Imagine: www.warbirdalley.com)

AVAS a primit, la sfârşitul lunii mai, trei oferte pentru vânzarea pachetului de 80,9% din capitalul Avioane Craiova, din partea Alenia Aeronautica (Italia), AERO Vodochody (Cehia) şi INAV Bucureşti.

În cele din urmă, Autoritatea a selectat oferta firmei cehe, comisia de negociere desemnată pentru privatizarea companiei urmând să negocieze, împreună cu ofertantul declarat câştigător, clauzele contractului de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni.

Oferta AERO Vodochody totalizează 16,3 milioane euro, din care 4,1 milioane euro reprezintă preţul pentru pachetul majoritar de acţiuni la Avioane Craiova, iar 3,3 milioane de euro asigurarea capitalului de lucru.

De asemenea, firma se va angaja la realizarea unor investiţii de 8,8 milioane de euro, din care jumătate în primul an de la preluarea Avioane Craiova.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că firma cehă a fost selectată de AVAS pentru preluarea companiei de la Craiova.

AERO Vodochody Cehia este cel mai mare producător de avioane militare cu reacţie de antrenament, potrivit AVAS.

Compania a produs peste 6.500 de avioane de construcţie proprie, ceea ce reprezintă, în linii generale, două treimi din producţia mondială din această categorie.

Producţia totală a companiei se ridică la peste 11.000 de avioane. Începând cu anul 2000, compania a construit şi peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.

AERO se ocupă de dezvoltarea, producţia, testarea, repararea, întreţinerea şi modernizarea avioanelor militare de antrenament şi luptă, a pieselor pentru industria aeronautică, de dezvoltarea şi producţia avioanelor de transport multifuncţionale, de cooperări în producţia de avioane şi elicoptere şi de exploatarea unui aeroport internaţional privat.

Capitalul social al companiei este de 192,9 milioane euro.

Avioane Craiova a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave.

Firma este unic producător de aeronave de tip militar din industria aeronautică românească şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici