AVAS şi Ministerul Economiei vor putea oferi ajutoare de stat

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Ministerul Economiei vor putea sprijini financiar firmele din portofoliu aflate în dificultate atât prin credite, subvenţii şi infuzii de capital de lucru, cât şi prin majorări de capital cu valoarea unor creanţe.

126 afișări
Imaginea articolului AVAS şi Ministerul Economiei vor putea oferi ajutoare de stat

AVAS şi Ministerul Economiei vor putea oferi ajutoare de stat (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Măsurile vor completa o ordonanţă de urgenţă privind ajutorul de stat, proiect aflat în dezbaterea Parlamentului, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele AVAS, Mircea Ursache.

"Ca urmare a solicitărilor venite din partea unor societăţi comerciale din portofoliu, AVAS a promovat un proiect de act normativ de sprijinire a agenţilor economici aflaţi în dificultate, proiect materializat prin publicarea în Monitorul Oficial al României 831/10.12.2008 a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului României nr. 206", se arată în nota de fundamentare privind legea de aprobare a OUG 206/2008, document furnizat de AVAS agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în contextul noii politici a Comisiei Europene în domeniul ajutorului de stat, precum şi al priorităţilor Guvernului, susţinute de Parlament, au fost identificate şi alte măsuri de sprijin care ar putea ajuta în mod eficient firmele aflate în dificulate. În acest sens, AVAS a propus completarea OUG 206/2008 prin includerea în textul legii de aprobare, aşa cum a fost adoptată în Senat, al unui nou aliniat.

Acesta prevede că "sprijinul financiar acordat operatorilor economici aflaţi în dificultate poate fi şi sub forma unor ajutoare de stat de restructurare sub formă de credite cu o rată a dobânzii cel puţin comparabilă cu cele acordate pentru creditele către societăţi sănătoase şi în special cu rata de referinţă adoptată de Comisia Europeană, subvenţii, infuzii de capital de lucru sau capital social, participări la majorarea capitalului social prin transformarea unor creanţe certe lichide şi exigibile ale AVAS şi Ministerului Economiei, în acţiuni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici