Averea celor mai bogaţi 5 oameni din lume s-a dublat. Cei mai săraci au devenit şi mai săraci

Cei mai bogaţi cinci oameni din lume şi-au mai mult decât dublat averile, ajungând la 869 de miliarde de dolari din 2020. Cei mai săraci 60% din populaţie - aproape 5 miliarde de oameni - au pierdut bani.

1134 afișări
Imaginea articolului Averea celor mai bogaţi 5 oameni din lume s-a dublat. Cei mai săraci au devenit şi mai săraci

Averea celor mai bogaţi 5 oameni din lume s-a dublat. Cei mai săraci au devenit şi mai săraci

Datele Wealth X şi Forbes arată că averea combinată a primilor cinci cei mai bogaţi oameni din lume - Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos, Larry Ellison şi Mark Zuckerberg - a crescut cu 464 de miliarde de dolari, adică 114%, relatează The Guardian.

În aceeaşi perioadă, averea totală a celor mai săraci 4,77 miliarde de oameni - care reprezintă 60% din populaţia mondială - a scăzut cu 0,2% în termeni reali.

Conform unui raport al organizaţiei Oxfam, diferenţa uriaşă dintre bogaţi şi săraci va creşte.

În acelaşi timp, raportul avertizează că, dacă tendinţele actuale continuă, sărăcia mondială nu va fi eradicată decât peste 229 de ani.

"Oamenii din întreaga lume muncesc mai mult cantitativ şi mai mult timp, adesea pentru salarii mici, în locuri de muncă precare şi nesigure", se arată în raport.

"În 52 de ţări, salariile medii reale a aproape 800 de milioane de angajaţi au scăzut. Aceşti angajaţi au pierdut în total 1,5 miliarde de dolari în ultimii doi ani, echivalentul a 25 de zile de salarii pierdute pentru fiecare."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici