Averea milionarilor la nivel mondial a atins anul trecut un nou record. Asia a depăşit pentru prima dată Europa la numărul de milionari

Averea milionarilor la nivel mondial a crescut cu 9,7% anul trecut, la un nou record, de 42.700 miliarde de dolari, iar Asia a depăşit pentru prima dată Europa la numărul de milionari şi în câţiva ani ar putea devansa Statele Unite, potrivit unui studiu al Merrill Lynch-Capgemini.

252 afișări
Imaginea articolului Averea milionarilor la nivel mondial a atins anul trecut un nou record. Asia a depăşit pentru prima dată Europa la numărul de milionari

Averea milionarilor la nivel mondial a atins anul trecut un nou record. Asia a depăşit pentru prima dată Europa la numărul de milionari (Imagine: Shutterstock)

Susţinut de creşterea economică din China şi India, numărul milionarilor din Asia-Pacific a crescut cu 10%, la 3,3 milioane, în urma Americii de Nord - 3,4 milioane, dar înaintea Europei - 3,1 milioane, potrivit studiului "Bogăţia la Nivel Mondial".

Averea totală a crescut în Asia cu 12% anul trecut, la 10.800 de miliarde de dolari, peste Europa, şi ameninţă să depăşească Statele Unite şi Canada, unde creşterea a fost de 9%, la 11.600 de miliarde de dolari.

Numărul persoanelor cu active care pot fi investite de peste un milion de dolari, excluzând reşedinţa de bază, a urcat anul trecut cu 8,3%, la 10,9 milioane.

În rândul celor foarte bogaţi, cu peste 30 de milioane de dolari disponibili pentru investiţii, evoluţia a fost chiar mai bună decât cea a milionarilor. Numărul acestora a crescut cu 10%, la 103.000, în timp ce averea lor adunată s-a majorat cu 11,5%, la 15.000 de miliarde de dolari.

Studiul notează că diferenţa dintre bogaţi şi restul lumii continuă să crească, situaţia fiind evidentă chiar şi în rândul milionarilor, unde cei foarte bogaţi, deşi reprezintă ca număr doar 1% din total, controlează o treime din averea totală de 42.700 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici