Avertismentul FMI la reuniunea G20: o perspectivă globală "excepţional de incertă" şi o deteriorare a situaţiei datoriilor

Şefa FMI, Kristalina Georgieva, i-a avertizat sâmbătă pe oficialii din Grupul celor 20 de economii majore să ia măsuri urgente pentru a combate inflaţia, avertizând că perspectivele economice globale excepţional de incerte s-ar putea înrăutăţi dacă preţurile ridicate vor persista, relatează Reuters.

350 afișări
Imaginea articolului Avertismentul FMI la reuniunea G20: o perspectivă globală "excepţional de incertă" şi o deteriorare a situaţiei datoriilor

Georgieva, vorbind la o reuniune a oficialilor financiari din cadrul G20, care a avut loc în Indonezia, a declarat că intensificarea războiului Rusiei în Ucraina a sporit presiunea asupra preţurilor materiilor prime şi energiei, iar condiţiile financiare globale s-au înăsprit mai mult decât se aştepta.

În acelaşi timp, întreruperile legate de pandemie şi reluarea blocajelor din lanţul de aprovizionare au continuat să afecteze activitatea economică.

Presiunea este creştere asupra ţărilor puternic îndatorate, iar situaţia datoriilor "se deteriorează rapid", a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici