Avertismentul premierului Belgiei în contextul crizei energetice: Urmează "10 ierni dificile" pentru Europa

Următoarele "5 până la 10 ierni vor fi dificile", a avertizat luni premierul belgian Alexander De Croo, în timp ce preţurile energiei în Europa au atins noi recorduri.

11811 afișări
Imaginea articolului Avertismentul premierului Belgiei în contextul crizei energetice: Urmează "10 ierni dificile" pentru Europa

"Evoluţia situaţiei este foarte dificilă în întreaga Europă", a declarat De Croo reporterilor. "Unele sectoare se confruntă cu dificultăţi serioase din cauza acestor preţuri ridicate la energie".

Comentariile sale au fost făcute în contextul în care preţurile europene la gazele naturale au crescut de aproximativ 15 ori faţă de preţul mediu din timpul verii, iar preţul energiei electrice a crescut brusc din cauza ameninţării unor noi reduceri ale aprovizionării ruseşti, notează Bloomberg.

Cel mai mare risc al repercusiunilor actuale ale războiului din Ucraina este posibilitatea ca solidaritatea europeană să se destrame, a declarat un oficial belgian, adăugând că un astfel de rezultat ar putea submina pieţele energetice şi ar putea afecta eforturile de a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Contractele futures de referinţă pentru gaz au crescut cu până la 21%, în timp ce energia electrică germană a urcat pentru prima dată la peste 700 de euro (698,21 dolari) pe megawatt-oră, în condiţiile în care gazoductul cheie Nord Stream urmează să se oprească pentru trei zile de mentenanţă pe 31 august, ceea ce ridică din nou îngrijorarea că legătura nu va fi repusă în funcţiune conform planului.

De Croo a declarat că Belgia poate rezista crizei "dacă ne sprijinim reciproc în aceste momente dificile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici