Avtovaz urmăreşte să încheie un parteneriat cu alianţa Renault-Nissan

Constructorul auto rus Avtovaz intenţionează să intre în parteneriat cu alianţa Renault-Nissan pentru a produce piese de schimb, potrivit publicaţiei Vedomosti, preluată de Ria Novosti.

45 afișări
Imaginea articolului Avtovaz urmăreşte să încheie un parteneriat cu alianţa Renault-Nissan

Avtovaz urmăreşte să încheie un parteneriat cu alianţa Renault-Nissan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alianţa va permite Avtovaz să atragă în Rusia furnizori străini şi va da posibilitatea consorţiului Renault-Nissan să localizeze producţia, a declarat preşedintele companiei ruse, Igor Komarov.

Parteneriatul, asemănător proiectului Renault-Nissan Purchasing Organization, va facilita achiziţionarea de piese auto pentru Avtovaz şi uzinele Renault şi Nissan din Rusia. În plus, alianţa se va specializa pe proiectarea şi fabricarea de componente pentru autovehicule, a spus oficialul, precizând că noua structură nu va limita colaborarea cu furnizorii ruşi.

Prin colaborarea cu Renault şi Nissan, compania rusă va rezolva problema numărului excesiv de angajaţi. Astfel, Avtovaz va putea disponibiliza între 36.000 şi 102.000 de salariaţi, cât prevede cel mai pesimist scenariu, o parte din aceştia putând fi, însă, reangajaţi la companiile care urmează a fi înfiinţate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici