Banca centrală a Chinei a injectat vineri lichidităţi de 15,2 miliarde de dolari în sistemul bancar

Banca centrală a Chinei a injectat 100 de miliarde yuani (15,18 miliarde dolari) în sistemul bancar, prin intermediul unei facilităţi de creditare pe termen mediu, pentru a menţine un nivel ridicat al lichidităţilor, relatează Wall Street Journal.

782 afișări
Imaginea articolului Banca centrală a Chinei a injectat vineri lichidităţi de 15,2 miliarde de dolari în sistemul bancar

Banca centrală a Chinei a injectat vineri lichidităţi de 15,2 miliarde de dolari în sistemul bancar

Banca Populară Chineză a oferit fonduri unor nouă instituţii financiare, cu o dobândă de 3,25%. Împrumuturile au scadenţă de şase luni şi au rolul să permită băncilor să intensifice creditarea companiilor mici şi a sectorului agricol.

La începutul lunii ianuarie, banca centrală a anunţat că împrumuturile acordate prin intermediul facilităţii pe termen mediu se ridicau la sfârşitul lunii decembrie la 665,8 miliarde de yuani (92 miliarde dolari).

Banca centrală a creat facilitatea de creditare pe termen mediu în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici