Banca Centrală Europeană: Riscurile stabilităţii zonei euro sunt înfrânate, dar în creştere în anumite zone

Riscurile stabilităţii financiare în zona euro sunt înfrânate, dar rămân semnificative şi chiar au crescut în anumite zone în ultimele şase luni, potrivit unei analize a Băncii Centrale Europene (BCE), publicate miercuri, scrie Reuters.

524 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală Europeană: Riscurile stabilităţii zonei euro sunt înfrânate, dar în creştere în anumite zone

Banca Centrală Europene: Riscurile stabilităţii zonei euro sunt înfrânate, dar în creştere în anumite zone

Grijile legate de sustenabilitatea datoriei au crescut, în timp ce curăţarea sectorului bancar este lentă, iar riscul unei modificări bruşte a preţului pe pieţele de obligaţiuni rămâne semnificativ, putând duce la pierderi majore de capital, a transmis BCE.

Avertismentul vine în contextul în care zona euro se află în cea mai bună perioadă economică din ultimul deceniu.

BCE susţine că soluţionare problemei creditelor neperformante reprezintă una din principalele îngrijorări, dar încă nu s-a înregistrat un progres în acest domeniu.

BCE a transmis că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu este una din principalele îngrijorări legate de stabilitate, în această perioadă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici