Banca Comercială Carpatica vrea să furnizeze servicii de leasing financiar

Banca Comercială Carpatica (BCC) vrea să activeze în domeniul leasingului financiar, pentru a-şi completa şi diversifica gama de servicii ca alternativă la creditele de investiţii, dar aşteaptă aprobarea Băncii Naţionale a României.

22 afișări

"Prin includerea în obiectul de activitate a leasingului financiar, BCC urmăreşte completarea şi diversificarea gamei de servicii oferite ca o alternativă la creditele de investiţii", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai băncii.

Acţionarii BCC au aprobat, joi, includerea leasigului financiar în obiectul de activitate al băncii, dar banca are nevoie de aprobarea Băncii Naţionale a României pentru a furniza astfel de servicii.

"Pentru noua activitate se va proceda la înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor corespunzătoare modificării actului constitutiv, numai în urma aprobării prealabile a BNR", potrivit informării transmise de BCC după adunarea acţionarilor.

Acţionarii BCC au mai aprobat alegerea în funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere pe Ucă Emilia-Elena, pentru un mandat de patru ani, şi acoperirea pierderii contabile aferente anului 2010, de 154,7 milioane de lei, din profitul exerciţiilor financiare următoare.

Totodată, acţionarii au fost de acord cu bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2011 şi cu rezultatele financiare individuale şi consolidate obţinute anul trecut.

BCC estimează pentru acest an un profit net de 1,5 milioane lei, în contextul reducerii veniturilor cu 23%, la 573,9 milioane lei, şi scăderii cheltuielilor cu 37%, la 572,4 milioane lei.

Din grupul Băncii Comerciale Carpatica fac parte, pe lângă instituţia de credit, SSIF Carpatica Invest, Imobiliar Invest şi SAI Carpatica Asset Management.

Acţiunile BCC sunt suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti pentru şedinţele de joi şi vineri, iar banca are o capitalizare de 264,2 miliaone de lei potrivit celui mai recent preţ din piaţă, de 0,0840 lei.

Potrivit celor mai recente raportări, omul de afaceri Ilie Carabulea deţine 41,29% din titlurile băncii, iar unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tănase, are 11,21% din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici