Bancă din Franţa, acuzată de practici comerciale înşelătoare, pentru credite în franci elveţieni

Justiţia franceză a iniţiat o procedură împotriva băncii BNP Paribas, acuzată de practici comerciale înşelătoare, după ce a acordat credite în franci elveţieni care trebuie rambursate în euro, pe fondul fluctuaţiilor majore ale cursului de schimb, scrie Le Monde, în ediţia online.

569 afișări
Imaginea articolului Bancă din Franţa, acuzată de practici comerciale înşelătoare, pentru credite în franci elveţieni

Bancă din Franţa, acuzată de practici comerciale înşelătoare, pentru credite în franci elveţieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BNP Paribas a confirmat formularea acuzaţiilor privind practici comerciale înşelătoare. Banca a acordat credite imobiliare de tip Helvet Immo, 4.655 de clienţi beneficiind de împrumuturi în franci elveţieni pe care trebuie să le ramburseze în euro.

Problemele clienţilor au început în momentul scăderii neprevăzute de valorii euro în raport cu francul elveţian. Unii clienţi au depus plângeri, acuzând băncile că nu i-au informat corect despre acest produs bancar, pus la dispoziţie în perioada martie 2008 - decembrie 2009 de BNP Paribas. Reclamanţii vor daune de 40 de milioane de euro din partea BNP Paribas.

În martie 2014, aproximativ 400 de beneficiari de credite în franci au protestat la o filială a BNP Paribas. Procurorii francezi declanşaseră din aprilie 2013 o informare cu caracter penal pentru presupuse "practici comerciale înşelătoare".

Serviciul de finanţare al BNP Paribas a argumentat că clienţii au optat pentru condiţii avantajoase prin creditele în franci, asumând riscul fluctuaţiilor majore ale cursului de schimb, care au devenit dezavantajoase la sfârşitul anului 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici