Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare spune că ASF s-a grăbit să retragă licenţa Euroins

BERD spune că ASF s-a grăbit să retragă licenţa Euroins. Analizele noastre actuariale nu au găsit dovezi pentru suspendarea licenţei Euroins de către ASF.

534 afișări
Imaginea articolului Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare spune că ASF s-a grăbit să retragă licenţa Euroins

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare spune că ASF s-a grăbit să retragă licenţa Euroins

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) susţine că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) s-a grăbit să retragă licenţa Euroins România, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii BERD, citate de Ziarul Financiar.

BERD ia act de anunţul din 17 martie de către ASF, autoritatea de reglementare financiară din România, că licenţa Euroins România a fost retrasă din cauza deficienţelor percepute a guvernanţei corporativă. Acest lucru s-a întâmplat pe baza unui Raport permanent de capital (PCR) publicat de ASF la 2 februarie, care a identificat un deficit de capital de peste 400 de milioane euro. Ca urmare a PCR, Consiliul EIG (Euroins Insurance Group), sprijinit de BERD, a solicitat o analiză actuarială independentă a Euroins România de către un expert actuarial de top la nivel mondial. Analiza nu oferă o bază pentru a revizui punctul de vedere al BERD cu privire la situaţia financiară solidă a Euroins România la momentul retragerii licenţei sale”, au spus reprezentanţii BERD.

BERD se angajează activ cu toate părţile responsabile pentru a obţine o soluţie la perturbarea pieţei cauzată de retragerea licenţei Euroins România, despre care Euroins România a dezvăluit clauze declanşate eliminând efectiv o serie de acoperiri de reasigurare pentru daunele de asigurare din România şi a creat o mare masă de pasive.

BERD doreşte să ajute la asigurarea unei soluţii fără costuri suplimentare pentru deţinătorii de poliţe sau pentru contribuabili şi, împreună cu EIG, a făcut o propunere de rezoluţie către ASF.

Discuţii constructive despre propunerea de rezoluţie sunt în desfăşurare între BERD, EIG şi ASF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici