Banca franceză Credit Mutuel-CIC a preluat Citibank Germania

Banca franceză Credit Mutuel-CIC a finalizat preluarea Citibank Germania, subsidiară a grupului american Citigroup, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 5,2 miliarde euro.

374 afișări
Imaginea articolului Banca franceză Credit Mutuel-CIC a preluat Citibank Germania

Banca franceză Credit Mutuel-CIC a preluat Citibank Germania

Grupul american încearcă să vândă active în valoare de sute de miliarde de dolari pentru a acoperi pierderile provocate de creditele subprime.

"Tranzacţia este un alt pas strategic care consolidează capitalul Citigroup şi ne permite reorientarea capitalului către oportunităţi cu şanse de dezvoltare", a declarat preşedintele băncii americane, Vikram Pandit.

Preluarea a fost anunţată, iniţial, în luna iulie, când CM-CIC şi-a arătat disponibilitatea de a plăti 4,9 miliarde de euro, la care s-ar fi adăugat câştigurile băncii germane pe 2008.

Citibank Germania deţine o cotă de 7% din piaţa locală, cu active de 15,6 miliarde de dolari şi depozite de 11,8 miliarde de dolari. Numărul clienţilor băncii se ridică 3,25 de milioane.

Activităţile subsidiarei germane se vor desfăşura tot sub brandul Citibank până în 2010.

Credit-Mutuel-CIC are 3.400 de agenţii în Franţa, achiziţia Citibank Germania făcând parte din planurile băncii de extindere în Europa.

Citibank Germania desfăşoară activităţi în domeniul împrumuturilor de consum şi de consultanţă pentru investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici