Banca Mondială: Ucraina va avea nevoie de cel puţin 411 miliarde de dolari pentru redresare şi reconstrucţie

Banca Mondială şi-a mărit estimarea privind suma de care Ucraina va avea nevoie pentru redresare şi reconstrucţie la cel puţin 411 miliarde de dolari, pe baza pagubelor provocate în primul an de la invazia Rusiei, scrie Ziarul Financiar, care citează Bloomberg.

109 afișări
Imaginea articolului Banca Mondială: Ucraina va avea nevoie de cel puţin 411 miliarde de dolari pentru redresare şi reconstrucţie

Banca Mondială: Ucraina va avea nevoie de cel puţin 411 miliarde de dolari pentru redresare şi reconstrucţie

Banca Mondială şi-a mărit estimarea privind suma de care Ucraina va avea nevoie pentru redresare şi reconstrucţie la cel puţin 411 miliarde de dolari, pe baza pagubelor provocate în primul an de la invazia Rusiei, scrie zf.ro, care citează Bloomberg.

Noua cifră, rezultată dintr-o evaluare comună a băncii, a guvernului ucrainean, a Comisiei Europene şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite, este echivalentă cu de 2,6 ori produsul intern brut al Ucrainei estimat pentru 2022.

Evaluarea a constatat, de asemenea, că invazia a împins 7,1 milioane de persoane în sărăcie şi a aruncat Ucraina în trecut cu 15 ani în materie de dezvoltare.

„Este o cifră care dă de gândit şi arată amploarea distrugerii şi nevoia continuă de sprijin internaţional", a declarat Anna Bjerde, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală.

Banca Mondială făcuse o proiecţie iniţială de 349 de miliarde de dolari în septembrie, pe baza primelor trei luni de război.

În cadrul evaluării, Banca Mondială a cuantificat daunele fizice directe aduse infrastructurii şi clădirilor, precum şi impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor.

BM a mobilizat 20,6 miliarde de dolari pentru Ucraina, fonduri care vor merge inclusiv către sectoarele sănătăţii şi transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici