Banca Transilvania va cere majorarea plafonului pentru Prima Casă

Banca Transilvania (TLV) a acordat credite în cadrul programului "Prima Casă" de 27 milioane euro, reprezentând toată limita aprobată de FGCIMM, şi va cere o majorare a plafonului cu cel puţin zece milioane euro, a declarat, marţi, directorul general al instituţiei, Robert Rekkers.

25 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania va cere majorarea plafonului pentru Prima Casă

Banca Transilvania va cere majorarea plafonului pentru Prima Casă (Imagine: Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte Programul Prima Casă am plasat toată limita aprobată de Fond, de 27 milioane euro, şi am primit aprobare internă să creştem plafonul. Vom cere o majorare de cel puţin zece milioane euro", a spus Rekkers, precizând că acesta este un proiect bun.

El a afirmat că împrumuturile prin "Prima Casă" sunt deja aprobate de Banca Transilvania şi de Fondul de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri (FGCIMM) şi că banii vor fi traşi până cel târziu la 15 februarie.

Totodată, Rekkers a spus că Banca Transilvania primeşte în continuare dosare de credit în cadrul programului, doar că discută deschis cu clienţii şi le spune că nu se ştie dacă se vor încadra în noile criterii.

"Pledez în continuare pentru programul «Prima Casă» şi în 2010, dar aşteptăm noua normă, să vedem cum va arăta programul în continuare", a încheiat Rekkers.

Banca Transilvania a cerut iniţial un plafon de 25 de milioane de euro pentru a acorda credite în cadrul programului guvernamental, dar ulterior acesta a fost suplimentat cu încă 10 milioane euro.

Profitul net obţinut de Banca Transilvania după primele nouă luni s-a cifrat la 48,2 milioane lei, în scădere de opt ori faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2008, dar profitul brut operaţional înainte de provizionare a urcat cu 83%, la 418 milioane lei.

Activele bilanţiere ale Băncii Transilvania însumeză 18,24 miliarde lei, cu 7% peste nivelul de la începutul acestui an, iar raportul credite depozite a rămas subunitar, la 0,84, ceea ce arată o lichiditate foarte bună a băncii, precum şi o poziţie puternică privind resursele atrase din piaţa internă, care au crescut cu 15%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici