Bancher Deutsche Bank: Aurul va trece de 2.000 dolari pe uncie în 2013, deoarece băncile centrale tipăresc bani

Preţul aurului va atinge anul următor un nou record, peste 2.000 de dolari pe uncie, întrucât băncile centrale vor accelera programele de tipărire de bani pentru susţinerea economiilor naţionale, potrivit şefului diviziei de tranzacţii cu metale al Deutsche Bank, Raymond Key

249 afișări
Imaginea articolului Bancher Deutsche Bank: Aurul va trece de 2.000 dolari pe uncie în 2013, deoarece băncile centrale tipăresc bani

Bancher Deutsche Bank: Aurul va trece de 2.000 dolari pe uncie în 2013, deoarece băncile centrale tipăresc bani (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

"Vom depăşi 2.000 de dolari, vom ajunge mai sus. Această estimare se bazează pe opinia că (băncile centrale, n.r.) vor continua să tipărească bani", a declarat Key la Hong Kong, unde a participat la conferinţa anuală a asociaţiei traderilor de aur din Londra, conform Bloomberg.

Aurul se îndreaptă către al 12-lea an consecutiv de creştere, din cauza temerilor că programele de stimulare a economiei, derulate de guverne şi bănci centrale, vor deprecia monedele ţărilor respective şi vor alimenta inflaţia.

"Dintre toate metalele, aurul va avea cea mai bună evoluţie", a declarat şeful diviziei de tranzacţii cu metale al băncii Standard Chartered.

Aurul cu livrare imediată, care a atins un nivel record de 1.921,15 dolari în septembrie 2011, se tranzacţiona miercuri la circa 1.728 dolari, în urcare cu 11% faţă de începutul acestui an. Din decembrie 2008 şi până în iunie 2011, aurul a avansat cu 70%, în contextul unor achiziţii de active financiare în valoare de 2.300 de miliarde de dolari derulate de Rezerva Federală a SUA (Fed).

Fed a anunţat în octombrie că va cumpăra obligaţiuni garantate prin ipoteci în limita a 40 de miliarde de dolari pe lună şi va menţine dobânzile aproape zero până în 2015 pentru a susţine creşterea economică şi piaţa muncii.

Banca Japoniei a a extins un program de achiziţii de active financiare în octombrie pentru a doua oară în două luni, iar Banca Centrală Europeană a anunţat că este pregătită să cumpere obligaţiuni ale ţărilor din zona euro cu probleme financiare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici