Băncile de investiţii au propus listarea Ferrari la Hong Kong

Mai multe bănci de investiţii au propus în ultimele săptămâni grupului Fiat să listeze Ferrari pe bursa de la Hong Kong, au declarat surse apropiate discuţiilor. O potenţială ofertă publică iniţială ar putea evalua compania fondată de Enzo Ferrari la 6,3 miliarde de dolari, estimează analiştii.

130 afișări
Imaginea articolului Băncile de investiţii au propus listarea Ferrari la Hong Kong

Ferrari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe branduri internaţionale cunoscute, precum L'Occitane, Samsonite şi Prada, au apelat în ultima perioadă la investitorii asiatici.

Prada a obţinut în iunie 2,5 miliarde de dolari printr-o ofertă publică iniţială la Hong Kong, fiind prima companie italiană de pe această bursă.

Întrebat dacă au avut loc discuţii cu băncile privind listarea Ferrari, un purtător de cuvânt al Fiat a refuzat să comenteze.

El a trimis însă la comentariile directorului general al Fiat, Sergio Marchionne, care a reiterat săptămâna trecută că listarea Ferrari "nu este pe masă" pentru moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici