Băncile mici nu reuşesc să ţină jos dobânzile la credite şi trec la scumpiri

Două bănci de talie mică şi cu acţionariat elen, Emporiki şi ATE Bank, au majorat săptămâna aceasta marjele de dobândă la creditele noi în lei şi euro pentru populaţie cu până la două puncte procentuale, după ce în trecut veniseră cu oferte pentru atragerea de clienţi.

19 afișări
Imaginea articolului Băncile mici nu reuşesc să ţină jos dobânzile la credite şi trec la scumpiri

Băncile mici nu reuşesc să ţină jos dobânzile la credite şi trec la scumpiri (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Reprezentanţii celor două instituţii de credit nu au comentat deciziile de creştere a dobânzilor până la închiderea ediţiei. Bancherii semnalează astfel un nou pas de scumpire a creditelor în încercarea de a obţine venituri suplimentare pentru acoperirea pierderilor din împrumuturi neperformante, dar şi în condiţiile în care anticipează o creştere a costurilor de finanţare. Cele două bănci plătesc de altfel dobânzi în partea de sus a pieţei la depozite.

Citeşte mai multe despre scumpirile aplicate de băncile mici pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici