Bănicioiu: Din 1 iulie vom avea cel mai mic preţ european la medicamente. Au fost discuţii şi cu FMI

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, luni, la Guvern, că de la 1 iulie România va avea cel mai mic preţ european la medicamente, susţinând că toată procedura de reducere a preţurilor a fost finalizată, fiind purtate discuţii atât cu CE şi FMI, cât şi cu producătorii şi distribuitorii.

932 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Din 1 iulie vom avea cel mai mic preţ european la medicamente. Au fost discuţii şi cu FMI

Bănicioiu: Din 1 iulie vom avea cel mai mic preţ european la medicamente. Au fost discuţii şi cu FMI (Imagine: Shutterstock)

”De la 1 iulie România trece la cel mai mic preţ european la medicamente, aşa cum este normal şi cum confirmă şi contextul socio-economic. Preţurile nu pot fi similare celor din ţările cu PIB-uri mai puternice. Au fost discuţii şi cu Comisia europeană, cu FMI, cu asociaţiile de producători şi distribuitori de medicamente, cu lanţurile de farmacii, ca să asigurăm distribuţia continuă şi să nu fie prbleme în aprovizionare şi este finalizată toată procedura”, a spus Bănicioiu.

El a precizat că toate noile preţuri ale medicamentelor, reduse cu 20 la sută, au fost afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, l-a vizitat, duminică, pe premierul Victor Ponta în Turcia, unde acesta a fost operat la genunchi. Ulterior, Ponta a anunţat pe Facebook că de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% - ”o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici